Aukje van Gestel

Informatie helpt je om inzicht te krijgen, beslissingen te nemen of om je verhaal te vertellen.
Maar cijfers vormen al snel een brei; onze hersenen zijn veel beter in het verwerken van beelden. De visuele vormgeving van je data is daarom de beste manier om informatie helder te presenteren, zowel voor jezelf als voor je publiek.

 

In mijn werk als wetenschappelijk onderzoeker heb ik ervaren hoeveel aandacht, tijd en geld er nodig is om goed onderzoek te doen of om waardevolle informatie te verzamelen.  
Daarom vind ik het belangrijk dat juist de communicatie van de informatie goede aandacht krijgt.

Mijn opleidingen

  • MSc Bio-farmaceutische wetenschappen, Universiteit Leiden

  • MSc Public health, epidemiologie, Universiteit Maastricht

  • PhD Health technology assessment, Maastricht Universitair Medisch Centrum

  • PDB Praktijkdiploma boekhouden, Nederlandse Associatie voor Examinering
Opleidingen verticaal

Mijn werkervaring

Ik heb ruim 12 jaar gewerkt als wetenschappelijk onderzoeker in de medische wetenschappen en gezondheidseconomie. In die tijd werkte ik bij de universitair medische centra van Utrecht en Maastricht, en bij onderzoeksorganisatie Pharmerit International. Het onderzoek dat ik deed concentreerde zich op de verwachte kosten en effecten van nieuwe geneesmiddelen. Later ben ik me meer gaan bezighouden met de analyse en visualisatie van bedrijfsgegevens, zoals de financieën en de projectadministratie bij Pharmerit International en Fontys Hogeschool. In recente jaren is daar nog een verdieping in bedrijfsadministratie (boekhouding) bij gekomen en werkte ik als financieel administrateur bij de Dutch Design Week en Creatieve Boekhouding.

Familie

Groen

Yoga

Persoonlijk

De onontbeerlijke tegenhanger van het werken met je hoofd, is voor mij de natuur en het lichaamswerk. Elke dag bewust ademhalen, met mijn handen in de aarde om groenten en fruit te laten groeien, strechen, en me verbinden met mezelf en de dierbaren om mij heen.

 

Meditatie, adem en yoga zijn methoden die ik oefen om lichaam en geest in goede conditie te houden. Als ik daarbij merk dat ik geleidelijk aan ook wat lichter word, is dat de kers op de taart. Bij verschillende yoga studio’s ben ik actief als yogadocent.

Groene vingers

Een andere belangrijke passie is duurzaam voedsel produceren. Je inspannen om je eigen eten te verbouwen, is voor mij de meest directe relatie tussen werk en leven die er bestaat. Als het verbouwen van eten dan ook nog gebeurt op een manier die de bodem herstelt, de biodiversiteit verhoogt, een gemeenschap verbindt en de kringloop weer sluit, dan word ik daar heel blij van.


Daarom werk ik vaak en graag als vrijwilliger op biologische tuinderijen in Nederland, en ga ik elk jaar wwoofen bij een boerderij in het buitenland.